Skiføret 11. april 2019

Skjermdumpen til høyre er fra Google Maps og er fra en skitur mellom Grorud og Linderudkollen i går, torsdag 11. april, 2019. Det røde viser sånn omtrentlig hvor jeg gikk på bena.

Kort fortalt:

  • Altså flere ganger måtte ta av meg skiene.
  • Isete enda flere steder. Delvis farlig.
  • Noen ganger hørtes det ut som om isen gikk i stykker mens jeg gikk der.
  • Mange andre steder var det helt utrolige forhold. Vel verdt hele turen!
  • Der sneen fortsatt ligger i terrenget utenfor stiler og veier, er den hard nok til at man ikke går igjennom.
  • De eneste andre skiløperne jeg så, var på kunstsneen i Linderudørkenen.
  • Delvis overskyet vær og en litt sur vind.

Etter hvert tok jeg av meg lua, men tok den så på igjen. Det ble for kaldt! Men det er tross alt denne kulden som gjør at det fortsatt er mulig å gå på ski.

Uansett var det nydelig!

Men alt i alt tviler jeg på om jeg kommer til å ta flere skiturer i Lillomarka denne sesongen.

PS1: Sporing av turen med Sports Tracker. Der finner man også flere bilder.

PS2: Dagen før var det søppeldag i mitt borettslag. Jeg fikk tips om noen som skulle kaste to par ski. Jeg sikret meg ett av disse parene. De var ferdigsmurte med noe sølvaktig. Sølvklister? Uansett ble jeg nysgjerrig på hvordan disse skiene var. Altså jeg brukte dem slik de var. Og det var muligens de beste skiene jeg har hatt denne sesongen. Noen stor smørekspert er jeg altså ikke!

PS3: En mikrofrustrasjon sånn helt på tampen.

  • Minst én syklist hadde med gjøme på dekkene.
  • Denne gjørmen ble så liggende på sneen
  • Og jeg merket at det bremset bittelittegranne.

Men jeg har ikke tenkt å sutre over dette. Så langt denne sesongen har jeg ikke sett noen spor av sykler i noen skipor. Ros til alle syklister for dette! Og så lenge jeg holder meg i skisporet, har jeg i hvert fall ingen grunn til å klage. Egentlig er det jo bare trivelig med enda et vårtegn. :-)