Fraktaler i isen på Breisjøen

I dag, fredag 13/3-2020, gikk jeg litt spader med kameraet på Breisjøen. Det var så mange fraktaler der.

Man kan ofte se mønstre i is som ligner på detaljer i Mandelbrothmengden. Slike var det også i går på Breisjøen. Men det var gamle mønstre som var grove og utydelige. Det hadde vært litt for mange varmegrader.

Men sist natt kom det et syltynt lag med sne på vannet. Og da jeg kom opp til Breisjøen i dag, samtidig som sola kom frem, oppdaget jeg et (for meg) nytt fenomen. Nysneen gikk ned i sprekkene og gjorde mønstrene synlige med en slags 3-dimensjonal struktur.

I stedet for å forklare mer om ting jeg egentlig ikke forstår, viser jeg i stedet noen av bildene jeg tok.  Også diverse dyrespor ble tydeligere takket være nysneen. :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *