Lillomarkas venner

BLI MEDLEM!

DETTE SKJER I LILLOMARKA:

Sesongens turprogram er under utarbeiding

Onsdag 5. april Lillomarkas Venners årsmøte på Årvoll gård

Se andre turarrangementer i Lillomarka på turtipssiden


Lillomarkas venner:
Vervebrosjyre - last ned og del ut!
Formål
Vedtekter
Kontakt oss
Årsberetning 2015
Tidligere årsberetninger
Referat fra årsmøtet 2016

Brev, uttalelser og avisinnlegg fra Lillomarkas Venner

Turtips for Lillomarka

Turkompisen - kart

Bruk hue - sykkelvett i marka

Bruk hue-brosjyren: En veiledning til allemannsretten

Hestejordeneprosjektet

Ravnkollen

Galleri Lillomarka

Kultur- og naturminner i Lillomarka

Postkort fra Lillomarka

Hvordan blir været på Lilloseter?.

Skiløypepreparering, status

Arkiv 2014
Arkiv 2013
Arkiv 2012
Arkiv 2010
Arkiv 2009
Arkiv 2008
Arkiv 2007
Arkiv 2006Andre nyttige lenker


Søk etter:

Arkiv

Huken - omsider over og ut?

En enstemmig Samferdsels- og miljøkomite gikk torsdag 4. november imot at Huken pukk- og asfaltverk skal få utvidet konsesjonen sin. I tillegg skal det granskes om det er tatt ut mer masser enn det konsesjonen tillater. Mye ligger an til at bystyret vil støtte komiteens vedtak, når de i sin tur skal behandle saken. Hukensaken har i flere år vært Lillomarkas Venners desidert mest ressurskrevende sak. Les mer i Akers avis. Foto: Akers avis.

09.11.2010


Botanisk tur 1. juli på Hestejordene og Kolås

Lillomarkas venner inviterer til en botanisk vandring over hestejordene og kalkfuruskogene på Kolås ledet av biolog Terje Blindheim.

Oppmøte kl. 18.00 torsdag 1. juli ved bommen ved krysset Hans Aanruds vei / Furer Nymos vei 10 minutters gange fra Rødtvet T-banestasjon. Alle er hjertelig velkomne!

Her er et informasjonshefte om Hestejordene og Kolås.

24.06.2010

Fugletur for morgenfugler søndag 30. mai

Lillomarkas Venner inviterer til fugletur søndag 30. mai. Vi starter ved Årvoll og går Almedalen innover. Oppmøte på parkeringsplassen ved Grefsenkleiva, for enden av Østreheimsveien, kl. 07!!

Turleder: Éric Roualet.

Ta med frokosten i sekken, og bli med på vårens vakreste søndagskonsert!

Her er hele turinvitasjonen.

26.05.2010

Ugletur på Slengfehøgda

Det er ugletid! Og de som vil bli med å lytte etter spurveugla, perleugla og kanskje noen andre ugler, kan bli med på tur innover mot Revlitjern og Slengfehøgda, med fugleekspert Éric Roualet som guide. Møt opp på parkeringsplassen på Solemskogen fredag 26. mars kl 19.

Her er hele turinvitasjonen.

14.03.2010

Lillomarkas Venners årsmøte

Lillomarkas Venner holder årsmøte mandag 12. april i lokalene til Grorud idrettslag ved idrettsbanen på Grorud. Etter årsmøtet vil Marianne Reusch holde foredrag om markaloven, et hett temna i året som er gått. Hun vil spesielt si noe om lovens betydning i Lillomarka, som i forbindelse med idrettsanlegg og den foreslåtte utvidelsen av Huken pukkverk. Marianne Reusch er doktorgradsstipendiat ved Institutt for Privatrett, og arbeider med friluftslovgivning. Vel møtt!

Les årsberetningen her, se regnskapet for 2009 her og se hele årsmøteinnkallingen her.

14.03.2010

Aktivitetsdag på Isdammen

Velkommen til Isdammen på Årvoll søndag 14. mars, kl 11 - 15! Da er det aktivitetsdag med natursti, skiløype for barn og stort pølse- og kaffebål Arrangører er, foruten Lillomarkas Venner, Friluftslivets samarbeidsutvalg, Bjerke storvel, Oslo elveforum, 7. Oslo speidergruppe og Bjerke bydel.

09.03.2010

Godt nytt år!

Lillomarka viser seg fra sin beste vinterside ved overgangen til 2010. Med ønske om er godt nytt år legger vi ut en oversikt over sakene vi har jobbet med foregående sesong. Les mer her.

03.01.2010

Ulovligheter i Huken pukk og asfaltverk

Aksjonsgruppa Stopp Huken – Vern Marka har avdekket at Oslo Vei har begått alvorlige ulovligheter i forhold til gjeldende reguleringsplan. Dette gjelder både kravet om avtrappende skråninger 1:1,5 og kravet om et 50 meter bredt parkbelte rundt bruddet. Oslo Vei har isteden avsluttet bruddet med loddrette, livsfarlige kanter, og parkbeltet i nord er rett og slett sprengt vekk. Ulovlighetene er meldt til Plan og bygningsetaten i Oslo kommune.

03.01.2010

Verneplan for eventyrskoger i marka

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) har lagt fram en verneplan for 12 svært opplevelsesrike områder i marka. Områdenes verdier er kartlagt gjennom NOAs registrering av eventyrskoger, og verneforslaget hjemles i den nye markalovens §11. Blant de 12 områdene finner vi 2 perler i Lillomarka: Langvatna-Grisputten og Trollvann. Les mer om verneplanen her.

03.01.2010

Skiløypa på Slattum

Fyllplassen til venstre er Gjelleråsen idrettsforenings bidrag til å gjøre verden litt flatere og skiløping til en sport for dansker. Løypa anlegges ”et par meter” utafor markagrensa, og berøres dermed ikke av markaloven. Men fyllinga inneholder søppel og skrot, og Statens naturoppsyn har meldt fra om dette til Nittedal kommune. Her må det ryddes opp!

03.01.2010

Grøntplan for Oslo

Et forslag til Grøntplan for Oslo er lagt fram av Plan- og bygningsetaten. Vi har gått opp turveiene og notert en del feil og mangler, som kan studeres her.

Lenke til grøntplanen.

03.01.2010

Grønn tverrforbindelse i Groruddalen

Vi vil anbefale alle å ta en titt på mulighetsstudien for en grønn tverrforbindelse mellom Østmarka og Lillomarka. Det planlegges en sammenhengende grønn trase med bl.a. en lenge etterlengtet gangbro over Trondheimsveien ved Veitvet/Rødtvet. Dette er en oppfølging av Strategisk grønnstrukturplan for Groruddalen. Se planene her.

03.01.2010

Epost:post(at)lillomarkasvenner.no