Kulturminner

Håvard Pedersen i Bymiljøetaten i Oslo kommune har laget en svært omfattende oversikt over kultur- og naturminner i Lillomarka. Dette er allikevel bare et første utkast, og ønsket er at oversikten skal bli så komplett og korrekt som mulig. Lillomarkas Venner har fått legge ut lista til allmenn nytte og glede, og alle oppfordres til å komme med tilbakemeldinger, dersom dere har utfyllende opplysninger.
Kultur- og naturminneoversiktene og kart med stedsangivelser finnes her.
Lenken ligger også i lista til venstre.

05.02.2012


Postkort

Man trenger ikke reise til eksotiske verdenshjørner for å skrive postkort.
Gled dine venner med en postkorthilsen fra Lillomarka! Postkortene laster du ned her.
Lenken ligger også i lista til venstre.

05.02.2012


Kartlegging av aktuelle verneområder i marka, del II

Fylkesmannen foreslår fredning av 32 skogsområder i marka (se nedenfor). Dette er bare et lite utvalg av de 174 områdene som markaorganisasjonene har sendt inn forslag om. Denne oversikten, resultatet av mange års eventyrskogregistrering, ligger på Naturvernforbundet i Oslo og Akershus sine sider. Lillomarkas eventyrskoger finner du her.
Les om Lillomarkas dypeste, mest trolske og uberørte skoger på sidene 221 - 244.

04.02.2012


Kartlegging av aktuelle verneområder i marka

Markaloven åpner for at områder som har store naturopplevelsesverdier kan vernes som friluftsområder. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har hatt ansvaret for å kartlegge aktuelle verneområder, og rapporten ligger nå på Fylkesmannens sider, her.
Les om Lillomarkas dypeste, mest trolske og uberørte skoger på sidene 221 - 244.

02.02.2012


Stopp Huken - vern Marka

Arbeidet for å stoppe driften av Huken pukkverk har i flere år dominert sakslista til Lillomarkas Venner. En egen, driftg, arbeidsgruppe, med representanter fra Groruddalen Miljøforum, Alnaelvas Venner, Selskapet til Grorud vel, Groruddalen Natur og Ungdom, Lillomarka O-lag, Breisjøgrenda sameie, foruten Lillomarkas Venner, jobber spesielt med dette. Følg med på hjemmesiden til "Stopp Huken - vern marka", og vær oppdatert på utviklingen i saken her.

02.02.2012


Turliv

Lillomarkas Venner har arrangert 2 turer i løpet av tiden som disse sidene har ligget nede. Les referatene fra turene og bli inspirert til å ta dem om igjen:

Botanikktur på Hestejordene og Kolås med Terje Blindheim som turleder
Fuglesangtur med Éric Roualet som turleder

Se flere bilder fra turene på gallerisiden, her.

30.01.2012


Galleri Lillomarka

Lillomarka er mangfoldig og vakker, som vi vet. Vi har samlet en del bilder av godbiter i Lillomarka på en egen side, Galleri Lillomarka, klikk her. En lenke til gallerisiden ligger også i lista til venstre.

Har du bilder fra Lillomarka som du vil dele med andre, så send dem gjerne til post@lillomarkasvenner.no

29.01.2012


Hjemmesiden i gang igjen!

Lillomarkas Venners hjemmeside har dessverre ligget litt død en periode. Vi håper nå å være tilbake med nyheter fra Lillomarka i løpet av kort tid. Nyt skiføret så lenge!

14.01.2012