Nøkler funnet

Tidligere i dag, torsdag 26/3-2020, kom jeg over et par nøkler som noen hadde hengt opp.

Rust kan tyde på at det kan være en stund siden disse ble mistet:

Og nå tok jeg med posisjonen, med omtrent 6 meters nøyaktighet. Da kan vel alle se hvor, og når, jeg kom over dette? :-)

Fraktaler i isen på Breisjøen

I dag, fredag 13/3-2020, gikk jeg litt spader med kameraet på Breisjøen. Det var så mange fraktaler der.

Man kan ofte se mønstre i is som ligner på detaljer i Mandelbrothmengden. Slike var det også i går på Breisjøen. Men det var gamle mønstre som var grove og utydelige. Det hadde vært litt for mange varmegrader.

Men sist natt kom det et syltynt lag med sne på vannet. Og da jeg kom opp til Breisjøen i dag, samtidig som sola kom frem, oppdaget jeg et (for meg) nytt fenomen. Nysneen gikk ned i sprekkene og gjorde mønstrene synlige med en slags 3-dimensjonal struktur.

I stedet for å forklare mer om ting jeg egentlig ikke forstår, viser jeg i stedet noen av bildene jeg tok.  Også diverse dyrespor ble tydeligere takket være nysneen. :-)

Vårstemning torsdag 3. mars 2020

Herlig rusletur i dag med verdens hyggeligste hund.

Kort fortalt:

  • Vekslende føre.
  • Mulig å gå overalt. Men pigger hadde vært en fordel enkelte steder.
  • Isen på Breisjøen klarte både bikkja og meg, samtidig! Men helt trygg følte jeg meg ikke.
  • Jeg tjente til sammen 4,- kroner på ølsvin som ikke plukker opp etter seg.
  • Merkelig at de lar lysene stå på ved skistadion!?
  • Si fra hvis noen savner et pengeskap!
  • Nydelig vær etter hvert. Jeg kunne sitte og nyte sola.

Ikke mange andre folk. Men de jeg traff, var all hyggelige og blide. Og hadde de også med seg hunder, var de også hyggelige.

Skiføret torsdag 5. mars 2020

Nydelig i Lillomarka i går, torsdag 5. mars 2020.

Selv tok jeg et par gammeldagse smørefrie ski, visstnok fra minigjenbrukssentralen på Romsås. Håpløs gli, perfekt feste. Og så var det bare å gå og gå.

Grunnet en evigvarende forkjølelse (?) var formen røten. Fort gikk det ikke. Til og med et par damer gikk forbi meg! Men alle folk var hyggelige og blide der de gikk og nøt sola. Og ingen lo av meg selv om jeg gikk så inderlig sakte. :-)

Det var slettes ikke for mye sne. Og det er tvilsomt om føret vil overleve regnet som er meldt til søndag. Men der jeg gikk, var det ingen steder med for lite sne. Alt i alt bortimot en perfekt skidag!

Føret var vekslende. Jeg traff på et par som hadde kommet opp fra Ammerud på smøreski. Og de hadde problemer. Da jeg selv tok av meg mine egne ski, satt sneen fast under dem. Når selv smørefrie ski kladder, vet man at det er et problematisk føre.

PS: Kartet er hentet fra sporing av turen med Sports Tracker. Der finner man også flere bilder.

Årsmøte 2020 — UTSATT!


Årsmøtet 2020 er utsatt på ubestemt tid

For å være med å begrense spredningen av koronaviruset,  avlyser vi årsmøtet som skulle funnet sted 26. mars. Vi håper å kunne gjennomføre årsmøtet senere denne våren, og kommer med informasjon om ny dato så snart vi kan.

Kos dere med årsmeldingen så lenge.
Og ta gjerne en titt på regnskapet for 2019.

Nittedal bibliotek • tirsdag 3. mars 2020, 19:00 • Leve Lillomarka

Copy & Paste fra aktivitetskalenderen til Nittedal kommune:

Velkommen til presentasjon av boka Leve Lillomarka.

Leve Lillomarka er utgitt av Lillomarkas Venner i anledning foreningens 50-årsjubileum. Det er en innholdsrik fremstilling av Lillomarkas mangfold: gammelskogen og kulturminnene, barna og steinhoggerne, skiløypene og foreningshyttene, hundremeterskogen, blomsterengene og verneverdige arter i trolske lier. Boka viser også at naturvern slett ikke er noen idyll, men krever seig innsats over tid. Fremfor alt er boka en hyllest til Lillomarka som en nær, kjær og umistelig skog.

Boka presenteres med ord og bilder av redaktør Magne Lindholm. Enkelte av artikkelforfatterne, deriblant Erik Andrew fra Nittedal, vil også fortelle om sine bidrag.

Enkel bevertning. Gratis og åpent for alle.

Biblioteket, ved panoramavinduet: 3/3 kl. 19
Arrangører: Lillomarkas Venner og Nittedal bibliotek.

Adresse:

Borghild Ruds vei 3, 1482 NITTEDAL

PS: Det er forsatt mulig å kjøpe boka! Eventuelt antar jeg den også selges på dette arrangementet. :-)

Farlig is på Romstjern & ødelagte skiløyper forbi vannet

I går, tirsdag 3/12-2019, gikk jeg på bena mellom Badedammen og Skytta. Da kom jeg blant annet i snakk med en trivelig skiløper. Han lurte på hvorfor noen hadde kjørt i stykker løypa.

Litt senere fikk jeg en forklaring. Det hadde vært en hendelse på Romstjern. Hva den hendelsen gikk ut på, er det nok best jeg ikke skriver om. Men la meg slå fast at:

  • Politi og redningsmannskaper hadde en meget grunn for å kjøre inn dit med forskjellig utstyr, visstnok både fra Grorud og Nittedal.
  • Det endte godt og en tragedie ble unngått.
  • Det er store helter blant politi og redningsmannskaper. Og det er ikke alt det store de gjør, som blir kjent.

Da jeg studerte sporet etter kjøringen til den politibilen, ble jeg også imponert over kjøreegenskapene til den politimannen. Jeg tviler sterkt på om jeg hadde klart tilsvarende!

Politibil mellom Romstjern og Skytta.

Men, OBS, selv om man skulle se diverse fotspor ut på Romstjern, så ikke følg disse!

Isen er slettes ikke trygg! :-(