Grønn festival i Groruddalen lørdag 20. oktober, 2018

Lørdag 20. oktober, 2018, klokken12:00-17:00 arrangeres GRØNN FESTIVAL øverst i Groruddalen, i Ellingsrud kirke. Festivalen er en del av prosjektet «Groruddalen: fra grått til grønt – fra skrot til spire» som ble kick-startet i april i år, i forkant av Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.

Dette blir en inspirerende festival for store og små, med fokus på Groruddalen. Lillomarkas Venner stiller med «Kortreist reisebyrå» sammen med Østmarkas Venner og Naturvernforbundet.

Det kommer grønne gründere fra Vollebekk fabrikker – ReLove, Omattatt og Omvekst – til å vise hva de driver med i workshops. «Grønne oppskrifter fra hele verden» deles ut sammen med smaksprøver fra parsellhager i nærområdet, «klimakafeen» serverer vegetarmat og det blir aktiviteter for barn og ungdom.

Miljøagentene, Natur og ungdom og lokale ungdommer fra Ellingsrud deltar i planlegging. To lokale rappere har laget en miljørap, «Bruk huet», som skal lanseres på festivalen.

Klimapilgrimer vil vandre hit fra kirker i Groruddalen. Vi håper det blir en familiedag der folk fra hele dalen vil ta turen på langs og tvers på besøk til Ellingsrud.

Vi trenger å inspirere og inspireres av hverandre på kryss og tvers i dalen. Programmet oppdateres fortløpende via facebooksiden til Naturvernforbundet i Groruddalen.

Eventuelt kan man bruke dette kartet: